×
Home Livescore

NEC en Bas Dost bedanken AZ voor saamhorigheid na medisch incident

NEC en Bas Dost bedanken AZ voor saamhorigheid na medisch incident
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op dinsdag 31 oktober 2023 08:32 uur

NEC heeft op verrassende wijze haar dankbaarheid geuit aan AZ voor hun steun en solidariteit na een medisch incident met Bas Dost. In een hartverwarmend bericht op de clubwebsite bedankt NEC zowel het medische team als de supporters in Alkmaar voor hun onvoorwaardelijke steun.

"Op het moment dat het er echt toe deed, voelden we ons enorm gesteund door de saamhorigheid", aldus het bericht. "Het medische team van AZ heeft nauw samengewerkt met onze eigen medische staf, wat zeker heeft bijgedragen aan het herstel van Bas op het veld. Ook de samenwerking met de EHBO en het ambulancepersoneel in de catacomben was uitstekend. De solidariteit van de spelers rondom Bas toont aan hoe voetbal mensen kan verbinden en elkaar kan steunen."

Zelfs toen Bas Dost van het veld werd gedragen en de wedstrijd werd gestaakt, voelde NEC en Dost de saamhorigheid. "We willen iedereen bedanken. Het heeft Bas, zijn familie en ons als N.E.C. diep geraakt en tegelijkertijd gesteund in deze moeilijke momenten."

De gebeurtenissen in Alkmaar hebben eens te meer bewezen hoe voetbal kan verbroederen. "Wanneer het er echt op aankomt, staan spelers, clubs, supporters en bestuurders zij aan zij. Gisteren was daar het levende bewijs van." NEC benadrukt dat de manier waarop met de situatie van Dost is omgegaan, nooit zal worden vergeten. "Dank aan iedereen, dit zal altijd met ons meegaan in de toekomst."