×
Home Livescore

Australië laat WK 2034 schieten en focust op vrouwenvoetbal

Australië laat WK 2034 schieten en focust op vrouwenvoetbal
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op dinsdag 31 oktober 2023 09:32 uur

In een verrassende wending heeft Australië besloten om zich niet kandidaat te stellen voor het WK voetbal in 2034. Dit nieuws werd bekendgemaakt door Australische media en opent de deur voor Saoedi-Arabië om het prestigieuze toernooi te organiseren.

Aanvankelijk had Australië nog hoop om het WK voetbal van 2034 binnen te halen. De Asian Football Confederation (AFC) leek het bod van Saudi-Arabië te steunen, waardoor de kansen voor Australië slonken. Echter, er was nog een sprankje hoop toen de Indonesische voetbalbond interesse toonde om samen met Australië een gezamenlijk bod te doen. Helaas kozen zij uiteindelijk toch de kant van Saudi-Arabië, waardoor Australië gedwongen werd om zich terug te trekken.

De Australische voetbalbond, ook wel bekend als de FA, heeft in een verklaring laten weten dat zij uitgebreid de mogelijkheid hebben onderzocht om het WK voetbal te organiseren. Na zorgvuldige overweging van alle factoren, hebben zij echter besloten om dit niet te doen voor het toernooi van 2034. In plaats daarvan geloven zij dat zij in een sterke positie verkeren om de oudste internationale damescompetitie ter wereld, de AFC Women's Asian Cup 2026, te organiseren. Daarnaast hopen zij de beste teams in het wereldvoetbal te verwelkomen voor de FIFA Club World Cup 2029.

Met deze strategische keuze hoopt Australië zich te kunnen richten op het versterken van hun positie in het internationale voetbal. Hoewel het teleurstellend is dat zij het WK voetbal van 2034 aan zich voorbij laten gaan, zijn zij vastberaden om andere prestigieuze toernooien te organiseren en zo hun stempel te drukken op de wereldwijde voetbalgemeenschap.