×
Home Livescore

Marylio V. deels bekennend tijdens drugszaak Promes: belastend voor beiden

Marylio V. deels bekennend tijdens drugszaak Promes: belastend voor beiden
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op dinsdag 31 oktober 2023 12:09 uur

In een opmerkelijke wending in de zaak rondom Quincy Promes en zijn medeverdachte Marylio V., heeft V. aangekondigd dat hij tijdens de aankomende zitting 'gedeeltelijk schuld zal bekennen'. Dit nieuws is naar buiten gebracht door diverse Nederlandse media.

Op 24 januari 2024 zal de inhoudelijke zitting van de zaak plaatsvinden, zo werd dinsdag bekendgemaakt. De advocaat van V. heeft laten weten dat zijn cliënt tijdens deze zitting een verklaring zal afleggen waarin hij deels zijn schuld zal toegeven. V. heeft aangegeven dat hij alleen over zijn eigen daden zal spreken en niet over die van Promes. Desondanks bestaat de mogelijkheid dat V.'s verklaring ook belastend zal zijn voor Promes.

Promes wordt onder andere verdacht van betrokkenheid bij het verschepen van grote hoeveelheden cocaïne via de Westerschelde en de haven van Antwerpen in 2020. Volgens het Openbaar Ministerie gaat het om maar liefst 650 kilo en 712 kilo drugs. Een van deze partijen werd door de politie onderschept. In een afgeluisterd gesprek zou Promes hebben gesproken over deze partij, waarbij hij zei: "Ik laat je meteen weten, mijn vorige bevalling was half mislukt, ze kwamen in twee bakken, eentje is geklemd en dus me hele winst door de helft."

Promes verblijft al enige tijd in Rusland, waar hij speelt voor Spartak Moskou, en heeft al geruime tijd geen voet meer op Nederlandse bodem gezet. Eerder dit jaar werd hij veroordeeld tot 18 maanden cel voor het neersteken van zijn neef. Het is dan ook niet verwacht dat hij aanwezig zal zijn bij zijn eigen proces. Bij eerdere zittingen liet Promes zich ook al niet zien.