×
Home Livescore

Van 't Schip drukt zijn stempel bij Ajax met komst Valkanis

Van 't Schip drukt zijn stempel bij Ajax met komst Valkanis
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op dinsdag 31 oktober 2023 12:24 uur

In een verrassende wending heeft Ajax ingestemd met de komst van Michael Valkanis als nieuwe assistent-trainer in Amsterdam, ondanks hun aanvankelijke terughoudendheid. Het was interim-trainer John van 't Schip die aandrong op de entree van de 49-jarige Australiër, zo meldt Voetbal International.

Na de teleurstellende nederlaag tegen FC Utrecht (4-3) nam interim-directeur Jan van Halst contact op met Van 't Schip. Meteen maakte Van 't Schip duidelijk wie hij graag aan zijn zijde wilde hebben in de hoofdstad. Ajax had echter aanvankelijk twijfels over de komst van Valkanis, omdat de club liever geen externe krachten aantrekt en al twee assistenten, Hedwiges Maduro en Saïd Bakkati, met doorlopende contracten in huis heeft, zo schetst VI.

"Maar Van 't Schip eiste de komst van Valkanis en uiteindelijk heeft Ajax toegegeven", zo klinkt het. Van 't Schip en Valkanis hebben een rijke geschiedenis samen. Ze werkten eerder samen in Australië, bij PEC Zwolle en het Griekse nationale team. Valkanis was tot 29 oktober hoofdtrainer bij Hapoel Tel Aviv, maar nam afscheid van die club om bij Ajax aan de slag te kunnen gaan.