×
Home Livescore

Derksen: Ajax moet afscheid nemen van buitenstaanders

Derksen: Ajax moet afscheid nemen van buitenstaanders
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op dinsdag 31 oktober 2023 13:08 uur

In een spraakmakend interview met Vandaag Inside heeft Johan Derksen zijn ongezouten mening gegeven over de huidige situatie bij Ajax. Volgens de voetbalanalist moet de Amsterdamse club zo snel mogelijk afscheid nemen van de 'buitenstaanders' die momenteel de leiding hebben. Derksen pleit ervoor dat Ajax weer geleid wordt door mensen die een sterke binding hebben met de club.

Derksen uitte zijn zorgen over zowel de prestaties op het veld als de gang van zaken buiten het veld. Hij wees met name naar de Raad van Commissarissen, waarin volgens hem te veel mensen zitten die wellicht verstand hebben van bepaalde zaken, maar geen echte Ajacieden zijn. Hij noemde onder andere Cees van Oevelen, Georgette Schlick, Annette Mosman en 'zo'n gozer van het IOC' (Maurits Hendriks, red.) als voorbeelden.

"Laat Ajax alsjeblieft geleid worden door Ajacieden", benadrukte Derksen. Volgens hem zijn er genoeg capabele mensen binnen de club die de leiding op zich kunnen nemen, zoals vroeger altijd het geval was. Hij beschuldigde de buitenstaanders ervan dat ze onder leiding van de publiciteitsgeile Pier Eringa (voormalig voorzitter van de rvc, red.) een grote puinhoop hebben gemaakt van de club.

Derksen heeft echter wel vertrouwen in interim-trainer John van 't Schip. Hij verwacht dat Ajax onder zijn leiding langzaam maar zeker weer de weg omhoog zal vinden. Van 't Schip staat nu voor een reeks wedstrijden tegen clubs uit het rechterrijtje, dus Derksen voorspelt dat ze wellicht een keer gelijkspelen en een keer winnen. Van 't Schip heeft aangegeven te streven naar de vijfde plaats in de Eredivisie, maar Derksen is daar nog sceptisch over.

Het is duidelijk dat Derksen vindt dat Ajax terug moet naar zijn roots en weer geleid moet worden door mensen met een diepgewortelde liefde voor de club. Of zijn woorden gehoor zullen vinden bij het bestuur van Ajax, zal de tijd moeten uitwijzen.