×
Home Livescore

Derksen verbaasd over Van Halst's opvallende Ajax-optreden

Derksen verbaasd over Van Halst's opvallende Ajax-optreden
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op woensdag 1 november 2023 12:08 uur

Voormalig voetbalicoon Johan Derksen heeft zijn onbegrip geuit over de opvallende manier waarop Jan van Halst zichzelf naar voren schuift bij de Amsterdamse voetbalclub Ajax. Als interim-algemeen directeur lijkt Van Halst volgens Derksen overal zijn stempel op te willen drukken, iets wat de ervaren analist zelf nooit zou hebben gedaan in een vergelijkbare positie.

Derksen, bekend om zijn scherpe analyses en directe uitspraken, liet weten dat hij zich verbaast over de manier waarop Van Halst zich profileert bij Ajax. "Ik begrijp niet waarom hij zo graag in de schijnwerpers wil staan. Als ik in zijn positie zou zitten, zou ik juist meer op de achtergrond blijven en mijn werk doen zonder al te veel poespas", aldus Derksen.

De voormalige voetballer en huidige televisiepersoonlijkheid benadrukte dat hij altijd heeft geloofd in de kracht van teamwork en het belang van eenheid binnen een organisatie. "Het draait niet om individuen, maar om het collectief. Als interim-algemeen directeur moet je vooral zorgen dat alles op rolletjes loopt en de juiste beslissingen worden genomen. Het is niet nodig om jezelf constant naar voren te schuiven."

Derksen, die bekendstaat om zijn nuchtere kijk op het voetbalwereldje, gaf aan dat hij zichzelf nooit zo prominent zou profileren als Van Halst. "Ik ben altijd een voorstander geweest van bescheidenheid en hard werken. Je moet jezelf bewijzen door resultaten te boeken, niet door jezelf continu in de spotlights te zetten."

Het is duidelijk dat Derksen weinig begrip kan opbrengen voor de manier waarop Van Halst zich manifesteert bij Ajax. Of zijn kritiek invloed zal hebben op de handelswijze van de interim-algemeen directeur valt nog te bezien. Eén ding is zeker: Derksen blijft trouw aan zijn eigen principes en zal altijd de nadruk leggen op het belang van teamgeest en bescheidenheid.