×
Home Livescore

Dortmund triomfeert in DFB-Pokal, Leverkusen ontsnapt aan schande!

Dortmund triomfeert in DFB-Pokal, Leverkusen ontsnapt aan schande!
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op woensdag 1 november 2023 20:16 uur

In een zinderende wedstrijd heeft Borussia Dortmund zichzelf naar de derde ronde van de DFB-Pokal gekatapulteerd, ten koste van TSG Hoffenheim. Het Signal Iduna Park was het toneel van een episch gevecht, waarbij de thuisploeg uiteindelijk aan het langste eind trok dankzij een briljante treffer van niemand minder dan Marco Reus. Met een verpletterende 1-0 overwinning verzekerde Dortmund zich van een plek in de volgende fase van het prestigieuze toernooi.

Maar ook Bayer Leverkusen beleefde een enerverende avond, toen ze bijna struikelden over SV Sandhausen, de geduchte nummer zeven van de 3. Liga. In een verrassend spannend duel wist Leverkusen uiteindelijk het hoofd boven water te houden en een nipte overwinning veilig te stellen. Met een zucht van opluchting en een eindstand van 1-0, kunnen ze nu ook hun weg vervolgen in de DFB-Pokal.

Deze avond bewees maar weer eens dat in het voetbal niets vanzelfsprekend is. Zelfs de grootste clubs moeten tot het uiterste gaan om hun plek in het toernooi veilig te stellen. De DFB-Pokal blijft ons verrassen met onverwachte wendingen en heroïsche momenten. Het is een strijd waarin elke ploeg zijn tanden moet laten zien, ongeacht hun reputatie of ranglijstpositie.