×
Home Livescore

Panenka-fiasco: Gimenez's stiftje mist doel, Kramer not amused

Panenka-fiasco: Gimenez's stiftje mist doel, Kramer not amused
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zaterdag 4 november 2023 20:24 uur

In een zinderende wedstrijd tussen Feyenoord en RKC Waalwijk kreeg Santiago Gimenez afgelopen zaterdagavond een gouden kans om zijn team op voorsprong te zetten. Maar in plaats van een traditionele strafschop te nemen, besloot de Mexicaanse voetballer voor een onorthodoxe panenka te gaan. Helaas voor hem en zijn team ging de bal over het doel, waardoor de kans op een doelpunt verloren ging.

De keuze van Gimenez om voor een stiftje te gaan, werd echter niet gewaardeerd door RKC-aanvoerder Michiel Kramer. Met een veelbetekenende blik leek hij zijn collega-spits duidelijk te maken dat hij niet onder de indruk was van deze gewaagde actie. Het was een moment van spanning en rivaliteit tussen de twee spelers, dat de intensiteit van de wedstrijd alleen maar versterkte.

Hoewel Gimenez de kans op een doelpunt miste, kunnen we niet anders dan bewondering hebben voor zijn durf en creativiteit. Het is juist deze onvoorspelbaarheid die het voetbal zo fascinerend maakt. Zijn panenka-poging mag dan wel niet succesvol zijn geweest, het heeft zeker voor een spraakmakend moment gezorgd.

De wedstrijd tussen Feyenoord en RKC Waalwijk eindigde uiteindelijk in een gelijkspel, maar het verhaal van Gimenez en zijn gewaagde panenka zal nog lang in de herinnering blijven hangen. Het is een voorbeeld van de onvoorspelbaarheid en de passie die het voetbal zo uniek maken.