×
Home Livescore

Gimenez onthult: "Panenka-oefeningen op trainingen leidden tot misser"

Gimenez onthult:
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zaterdag 4 november 2023 22:08 uur

Na het laatste fluitsignaal van de wedstrijd tussen RKC Waalwijk en Feyenoord, besloot Santiago Gimenez om wat licht te werpen op zijn opmerkelijke strafschop in de eerste helft. De Mexicaanse aanvaller kreeg de gouden kans om zijn team vlak voor de rust op voorsprong te zetten, maar verrassend genoeg besloot hij de bal met een subtiel stiftje over het doel te laten zweven.

In een exclusief interview onthulde Gimenez dat hij tijdens de trainingen veel tijd besteedt aan het perfectioneren van zijn panenka's. Terwijl de meeste spelers zich richten op het krachtig en precies inschieten van de bal, heeft Gimenez een andere benadering gekozen. Hij heeft zichzelf toegewijd aan het beheersen van de kunst van de panenka, een techniek waarbij de bal met een zachte boog over de verbouwereerde doelman wordt gelobd.

Gimenez legde uit dat hij geïnspireerd werd door de legendarische Tsjechische voetballer Antonin Panenka, die in de finale van het EK 1976 de beslissende strafschop op deze manier benutte. Sindsdien heeft de panenka een speciale plaats in het hart van Gimenez veroverd en heeft hij er zijn persoonlijke handtekening van gemaakt.

Hoewel zijn poging tegen RKC Waalwijk niet succesvol was, blijft Gimenez vastberaden om zijn panenka-vaardigheden te verbeteren. Hij gelooft dat deze onconventionele techniek hem een voorsprong kan geven op het veld en hem in staat stelt om de tegenstanders te verrassen.

Met zijn vastberadenheid en toewijding aan de panenka, is Gimenez vastbesloten om een naam voor zichzelf te maken als de koning van de subtiel gelobde strafschoppen. Terwijl andere spelers zich richten op kracht en precisie, zal Gimenez blijven werken aan zijn unieke stijl, in de hoop dat zijn panenka's de geschiedenisboeken zullen halen als de meest elegante en onvoorspelbare doelpunten ooit gemaakt.