×
Home Livescore

Jansen wijst VAR op Europese regel, maar geen reactie

Jansen wijst VAR op Europese regel, maar geen reactie
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op vrijdag 10 november 2023 09:08 uur

In een opmerkelijke wending van gebeurtenissen, heeft Pascal Jansen, de coach van AZ, zijn ongenoegen geuit over de VAR en de beslissing om de onterechte corner van Aston Villa niet terug te draaien. Volgens Jansen had de VAR, strikt volgens de regels, kunnen ingrijpen en de situatie recht kunnen zetten.

Na de wedstrijd sprak Jansen openhartig met ESPN en onthulde dat hij de vierde official had gewezen op een obscure Europese regel die de VAR had moeten activeren. Tot zijn grote frustratie bleef het echter stil aan de andere kant van de lijn en kwam de VAR niet in actie.

Het was uitgerekend uit die bewuste corner dat Aston Villa de gelijkmaker wist te scoren. Ondanks dit tegenslag was Jansen echter tevreden over het spel van zijn team. Hij prees de inzet en het doorzettingsvermogen van zijn spelers, die ondanks de controversiële beslissing van de VAR, standhielden en een sterke wedstrijd speelden.

Deze gebeurtenis werpt opnieuw de vraag op over de betrouwbaarheid en effectiviteit van de VAR in het moderne voetbal. Terwijl sommigen pleiten voor meer transparantie en duidelijkheid in het besluitvormingsproces, blijft het voorlopig een bron van frustratie en onzekerheid voor coaches, spelers en fans.