×
Home Livescore

Brighton and Hove Albion verovert historische zege op Ajax

Brighton and Hove Albion verovert historische zege op Ajax
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op vrijdag 10 november 2023 09:56 uur

Roberto de Zerbi, de flamboyante Italiaanse coach van Brighton and Hove Albion, heeft na de sensationele overwinning op Ajax een uitspraak gedaan die menig wenkbrauw doet fronsen. Volgens De Zerbi is deze triomf de kroon op het werk van zijn Engelse club en kan het zelfs worden bestempeld als de meest epische overwinning ooit.

Met een zelfverzekerde blik in zijn ogen analyseerde De Zerbi de wedstrijd en benadrukte hij dat zijn ploeg gedurende maar liefst zeventig minuten de absolute heerser was op het veld. De tactische meesterzetten en het vloeiende samenspel van zijn spelers waren volgens hem van ongekende klasse. Het was een waar schouwspel waar de fans van Brighton and Hove Albion nog lang over zullen napraten.

Echter, de Italiaanse coach was ook niet te beroerd om de laatste twintig minuten van de Amsterdammers te prijzen. Ondanks dat zijn eigen team de bovenliggende partij was, erkende De Zerbi dat Ajax in de slotfase een indrukwekkende comeback maakte. Met een mix van bewondering en respect sprak hij lovende woorden over de veerkracht en vastberadenheid van de Nederlandse ploeg.

De uitspraak van De Zerbi zal ongetwijfeld voor verdeelde reacties zorgen. Sommigen zullen zijn woorden als pure grootspraak beschouwen, terwijl anderen het zien als een eerbetoon aan de onvoorspelbaarheid en schoonheid van het voetbalspel. Hoe dan ook, deze opmerkelijke uitspraak zal nog lang in de herinnering blijven hangen en de discussies aanwakkeren over wat nu werkelijk de mooiste zege ooit is van Brighton and Hove Albion.