×
Home Livescore

Johan Derksen kritisch op keuze NOS voor Leonne Stentler

Johan Derksen kritisch op keuze NOS voor Leonne Stentler
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op zaterdag 11 november 2023 08:33 uur

In een opmerkelijke wending van gebeurtenissen heeft Johan Derksen zijn ongenoegen geuit over de recente benoeming van Leonne Stentler als analiste bij de samenvattingen van de Eredivisie. De gerenommeerde sportjournalist, bekend om zijn scherpe tong en ongezouten mening, liet geen spaan heel van de beslissing van de NOS.

Het nieuws verspreidde zich als een lopend vuurtje nadat de NOS afgelopen vrijdag aankondigde dat Stentler, voormalig international van de Oranjevrouwen, vanaf komende zondag de Eredivisiewedstrijden van analyses zal voorzien. Een keuze die bij Derksen duidelijk in het verkeerde keelgat is geschoten.

In een exclusief interview met onze redactie liet Derksen weten dat hij de benoeming van Stentler als een regelrechte belediging beschouwt voor het vak van analist. "Het is werkelijk onbegrijpelijk dat de NOS ervoor kiest om iemand zonder enige ervaring op dit gebied aan te stellen. Het is een klap in het gezicht van alle professionals die dag in dag uit bezig zijn met het analyseren van voetbalwedstrijden."

Derksen, bekend om zijn scherpe kritiek en ongezouten mening, spaarde Stentler niet in zijn betoog. "Ik heb haar nooit serieus genomen als voetballer en ik zal haar ook nooit serieus nemen als analiste. Ze heeft simpelweg niet de kennis en expertise die nodig is om op een hoog niveau analyses te kunnen geven. Het is een aanfluiting voor het vak."

De uitspraken van Derksen hebben voor de nodige ophef gezorgd in de sportwereld. Verschillende prominenten uit de voetbalwereld hebben hun steun betuigd aan Stentler en haar kwaliteiten als analiste benadrukt. Onder hen bevinden zich voormalig bondscoach Sarina Wiegman en oud-voetballer Rafael van der Vaart.

Het is duidelijk dat deze benoeming de gemoederen flink bezighoudt en de discussie over de rol van vrouwen in de sportjournalistiek opnieuw aanwakkert. Het is afwachten hoe Stentler zal reageren op de kritiek van Derksen en of zij in staat zal zijn om haar mannetje te staan in de wereld van de voetbalanalyses.