×
Home Livescore

Jonge Ajax-verdediger Jorrel Hato verrast met selectie Nederlands elftal

Jonge Ajax-verdediger Jorrel Hato verrast met selectie Nederlands elftal
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zaterdag 11 november 2023 10:16 uur

In een onverwachte wending van gebeurtenissen heeft Kees Kwakman zijn wenkbrauwen gefronst bij de onthulling van de selectie van het Nederlands elftal door bondscoach Ronald Koeman. De jonge en getalenteerde Jorrel Hato, slechts zeventien jaar oud en verdediger bij Ajax, werd aangekondigd als een van de 25 namen voor de aankomende EK-kwalificatieduels tegen Ierland en Gibraltar.

Deze verrassende keuze heeft de voetbalwereld in rep en roer gezet. Hato, wiens naam tot voor kort nog onbekend was bij het grote publiek, heeft zichzelf in de schijnwerpers weten te zetten met zijn indrukwekkende prestaties op het veld. Zijn jeugdige leeftijd en onervarenheid hebben echter velen doen twijfelen aan de beslissing van Koeman.

Kwakman, een gerenommeerde voetbalanalist, heeft zijn bedenkingen geuit over de selectie van Hato. Hij had nooit verwacht dat de jonge verdediger zo snel zou worden opgeroepen voor het nationale team. Kwakman benadrukt dat ervaring en volwassenheid van groot belang zijn op dit niveau, en dat Hato wellicht nog niet klaar is voor deze uitdaging.

Desalniettemin heeft Koeman zijn vertrouwen uitgesproken in de jonge verdediger. Hij gelooft dat Hato de potentie heeft om een waardevolle toevoeging te zijn aan het Nederlands elftal. De bondscoach prijst Hato's technische vaardigheden, snelheid en tactisch inzicht, en is ervan overtuigd dat hij zich kan meten met de gevestigde namen in het team.

De komende EK-kwalificatieduels zullen een cruciale test zijn voor Hato. Het is aan hem om te bewijzen dat hij de juiste keuze is voor het Nederlands elftal en dat zijn selectie gerechtvaardigd is. De ogen van de voetbalwereld zullen op hem gericht zijn terwijl hij zijn debuut maakt op het internationale podium.

Of Hato zal slagen in deze uitdaging, zal de tijd leren. Maar één ding is zeker: zijn selectie heeft voor opschudding gezorgd en zal nog lang worden besproken in de voetbalwereld.