×
Home Livescore

Van Hanegem: Ajax krijgt te veel lof, Kraay's voorbeeld

Van Hanegem: Ajax krijgt te veel lof, Kraay's voorbeeld
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zaterdag 11 november 2023 15:08 uur

Voormalig voetbalicoon Willem van Hanegem heeft zijn ongezouten mening gegeven over de lof die Ajax momenteel ontvangt, nu de club uit Amsterdam weer in de lift zit. De excentrieke oud-voetballer, bijgenaamd "De Kromme", heeft een opmerkelijk voorbeeld aangehaald om zijn punt kracht bij te zetten. Hij refereert namelijk aan een uitspraak van de flamboyante voetbalanalist Hans Kraay junior, waarin hij het talent van Branco van den Boomen roemde.

Van Hanegem, bekend om zijn scherpe tong en onconventionele denkwijze, is van mening dat de lofzang rondom Ajax overdreven is. Hij vindt het opmerkelijk dat de complimenten nu pas in overvloed binnenstromen, terwijl de Amsterdammers langzaam maar zeker weer op de weg terug zijn. Om zijn punt kracht bij te zetten, haalt hij een opvallend voorbeeld aan dat hem is bijgebleven.

Het voorbeeld dat Van Hanegem aanhaalt, betreft een uitspraak van Hans Kraay junior over Branco van den Boomen. Kraay, eveneens een kleurrijk figuur binnen de voetbalwereld, prees het talent van Van den Boomen in een recente uitzending. Van Hanegem vindt het opmerkelijk dat dergelijke lofuitingen pas worden geuit wanneer een speler in de schijnwerpers staat, terwijl er volgens hem ook veel andere talenten zijn die niet dezelfde aandacht krijgen.

Met zijn scherpe kritiek en eigenzinnige visie blijft Van Hanegem een opvallende verschijning in de voetbalwereld. Hij benadrukt dat het belangrijk is om niet alleen de grote clubs en bekende spelers te prijzen, maar ook oog te hebben voor de minder bekende talenten die zich in de schaduw bevinden. Volgens hem is het tijd om de lofzang wat meer te spreiden en te kijken naar het bredere plaatje binnen het Nederlandse voetbal.