×
Home Livescore

Van Ginkel betreurt Cocu's vertrek bij Vitesse, maar begrijpt het

Van Ginkel betreurt Cocu's vertrek bij Vitesse, maar begrijpt het
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zondag 12 november 2023 08:16 uur

Voetbalwereld in shock: Verrassende wending in het Vitesse-trainerschap

In een onverwachte wending heeft Marco van Ginkel zijn gevoelens geuit over het vertrek van Phillip Cocu als trainer van Vitesse. De ervaren aanvoerder, die inmiddels de respectabele leeftijd van dertig jaar heeft bereikt, betreurt het vertrek van Cocu, maar erkent tegelijkertijd dat de situatie onhoudbaar was geworden.

Deze schokkende onthulling heeft de voetbalwereld in zijn greep. Van Ginkel, een van de meest gerespecteerde spelers in het Nederlandse voetbal, heeft altijd een sterke band gehad met Cocu. Het nieuws van zijn vertrek heeft dan ook een diepe indruk op hem gemaakt.

"Phillip is een geweldige trainer en een nog betere persoon", verklaarde Van Ginkel met een zichtbare emotie in zijn stem. "Ik ben zeer teleurgesteld dat hij heeft besloten om Vitesse te verlaten. We hebben samen veel meegemaakt en ik zal zijn aanwezigheid op het trainingsveld zeker missen."

Echter, Van Ginkel is niet blind voor de realiteit. Hij erkent dat er problemen waren binnen de club en dat er verandering nodig was. "We moeten eerlijk zijn en inzien dat de situatie niet langer houdbaar was", vervolgde hij. "Als aanvoerder voel ik de verantwoordelijkheid om het team naar succes te leiden en soms betekent dat dat er moeilijke beslissingen moeten worden genomen."

Hoewel Van Ginkel zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken steekt, blijft hij optimistisch over de toekomst van Vitesse. "We hebben een getalenteerde groep spelers en ik geloof dat we met de juiste trainer weer op het juiste spoor kunnen komen", benadrukte hij. "Het is nu aan het bestuur om de juiste keuze te maken en ons de beste kans op succes te geven."

De voetbalwereld kijkt vol spanning uit naar de volgende ontwikkelingen binnen Vitesse. Wie zal de nieuwe trainer worden en welke koers zal de club inslaan? Eén ding is zeker: met Marco van Ginkel aan het roer als aanvoerder, zal Vitesse er alles aan doen om terug te keren naar de top van het Nederlandse voetbal.