×
Home Livescore

Ajax struikelt bij Almere City FC: Tahirovic van held naar schlemiel

Ajax struikelt bij Almere City FC: Tahirovic van held naar schlemiel
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zondag 12 november 2023 17:17 uur

In een onverwachte wending van gebeurtenissen, werd de triomftocht van Ajax in de Eredivisie abrupt onderbroken tijdens hun bezoek aan Almere City FC op zondag. De ploeg van de immer veeleisende coach John van 't Schip worstelde zich door de wedstrijd heen en zag hun voorsprong in blessuretijd als sneeuw voor de zon verdwijnen. Benjamin Tahirovic, die eerder nog als held werd toegejuicht, veranderde plotsklaps in een tragische figuur. Het eindresultaat was een teleurstellende 2-2 gelijkspel.

De verwachtingen waren hooggespannen toen Ajax het veld betrad, met hun oogverblindende spel en ongeëvenaarde techniek. Echter, het lot had andere plannen voor de Amsterdamse club. Almere City FC, vastberaden om hun territorium te verdedigen, stond als een onneembare vesting opgesteld.

Gedurende de wedstrijd leek Ajax moeite te hebben om hun gebruikelijke ritme te vinden. Passes die normaal gesproken feilloos aankwamen, werden nu onderschept door de vastberaden verdediging van Almere City FC. Het was duidelijk dat de ploeg van coach Van 't Schip niet van plan was om zich zomaar gewonnen te geven.

Desondanks slaagde Ajax erin om een voorsprong te nemen, zij het met de nodige moeite. De supporters juichten Benjamin Tahirovic toe, die met een spectaculaire actie het net wist te vinden. Hij werd op dat moment beschouwd als de held van de dag, de man die Ajax naar de overwinning zou leiden.

Maar het noodlot sloeg toe in de blessuretijd. Een moment van onoplettendheid, een fractie van een seconde waarin de concentratie verslapte, en Almere City FC maakte genadeloos gebruik van de situatie. De voorsprong van Ajax verdween als een luchtspiegeling in de woestijn. Tahirovic, die eerder nog de heldenstatus had verworven, werd nu geconfronteerd met de bittere realiteit van een schlemiel.

Het gelijke spel was een harde klap voor Ajax, dat gewend was om als onverslaanbaar te worden beschouwd. De teleurstelling was voelbaar in het stadion, terwijl de spelers verslagen het veld verlieten. Coach Van 't Schip zal ongetwijfeld de komende dagen zijn strategie heroverwegen en zijn team motiveren om sterker terug te komen.

Deze onverwachte wending in het verhaal bewijst maar weer eens dat in de wereld van het voetbal alles mogelijk is. Zelfs de meest glorieuze triomfen kunnen in een oogwenk veranderen in bittere teleurstelling. Voor Ajax is het nu zaak om deze tegenslag te verwerken en zich te herpakken voor de volgende uitdaging die op hun pad komt.