×
Home Livescore

PSV heerst, Feyenoord volgt, Ajax struikelt: krantenkoppen Eredivisie

PSV heerst, Feyenoord volgt, Ajax struikelt: krantenkoppen Eredivisie
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 13 november 2023 09:17 uur

De Eredivisie werd dit weekend opgeschud door een ongekende krachtsverhouding. PSV, de onbetwiste heerser van het Nederlandse voetbal, bleef oppermachtig en liet geen ruimte voor twijfel. Feyenoord daarentegen wist AZ te verslaan, maar kon vooralsnog alleen maar volgen in de schaduw van de Eindhovense gigant. En dan was er nog Ajax, dat verre van zijn oude glorie bleek te zijn tegen het bescheiden Almere City FC.

De ochtendkranten kunnen niet anders dan hun verbazing uiten over het spektakel dat zich heeft afgespeeld in de Eredivisie. PSV, met zijn ongekende kracht en vastberadenheid, heeft de competitie in zijn greep en lijkt onverslaanbaar. De Eindhovenaren hebben een aura van onoverwinnelijkheid om zich heen hangen, waardoor hun tegenstanders al bij voorbaat lijken te capituleren.

Feyenoord, daarentegen, heeft een kleine overwinning behaald op AZ, maar kan voorlopig alleen maar toekijken hoe PSV de lakens uitdeelt. De Rotterdammers hebben nog een lange weg te gaan om de kloof met de koploper te overbruggen. Het is duidelijk dat ze nog niet in staat zijn om de dominantie van PSV te doorbreken.

En dan is er nog Ajax, ooit de onbetwiste grootmacht van het Nederlandse voetbal. Maar dit weekend bleek dat de Amsterdammers verre van hun oude zelf zijn. Tegen het bescheiden Almere City FC kwamen ze niet verder dan een teleurstellend resultaat. Het is duidelijk dat er nog veel werk aan de winkel is voor Ajax om weer op het niveau te komen dat ze ooit hadden.

Kortom, de ochtendkranten kunnen niet anders dan concluderen dat de traditionele top-drie van Nederland momenteel een ongekende dynamiek kent. PSV blijft oppermachtig, Feyenoord kan alleen maar volgen en Ajax is nog ver verwijderd van zijn oude glorie. Het belooft een spannend seizoen te worden in de Eredivisie, waarin niets meer vanzelfsprekend is.