×
Home Livescore

Hans Kraay jr. adviseert: Van 't Schip moet Berghuis herpositioneren!

Hans Kraay jr. adviseert: Van 't Schip moet Berghuis herpositioneren!
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 13 november 2023 17:41 uur

In een verrassende wending van het lot heeft de gerenommeerde voetbalanalist Hans Kraay junior een opmerkelijke suggestie gedaan aan Ajax-trainer John van 't Schip. Volgens Kraay zou het tijd zijn om de getalenteerde Steven Berghuis een nieuwe rol toe te bedelen binnen het team, namelijk die van middenvelder.

Deze gedurfde uitspraak komt voort uit Kraay's overtuiging dat Berghuis niet langer dezelfde impact heeft op de rechterflank als tijdens zijn glorieuze periode bij Feyenoord. Met zijn scherpe dribbels en dodelijke precisie voor het doel, was Berghuis ooit een geduchte tegenstander voor menig verdediger. Echter, volgens Kraay lijkt de vleugelspeler zijn magie te hebben verloren.

Om deze reden oppert Kraay dat Van 't Schip de moed moet hebben om Berghuis een nieuwe uitdaging te bieden in het hart van het veld. Als middenvelder zou Berghuis zijn technische vaardigheden en strategisch inzicht kunnen benutten om het spel van Ajax naar een hoger niveau te tillen. Een gedurfde zet, maar volgens Kraay een die het potentieel heeft om de dynamiek van het team te versterken.

Hoewel het nog maar de vraag is of Van 't Schip openstaat voor deze suggestie, is het duidelijk dat Kraay gelooft in de veelzijdigheid van Berghuis. Als de trainer bereid is om buiten de gebaande paden te treden, zou dit wellicht een nieuwe impuls kunnen geven aan de carrière van de getalenteerde voetballer.

Het is nu aan Van 't Schip om te beslissen of hij de woorden van Kraay ter harte neemt en Berghuis een nieuwe rol geeft binnen het team. De toekomst zal uitwijzen of deze onconventionele zet vruchten zal afwerpen voor Ajax en of Berghuis zijn oude glorie kan herwinnen op een nieuwe positie.