×
Home Livescore

Kieft bekritiseert spectaculaire juichactie Ajax-speler na doelpunt tegen Almere

Kieft bekritiseert spectaculaire juichactie Ajax-speler na doelpunt tegen Almere
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op dinsdag 14 november 2023 07:18 uur

Voormalig voetbalicoon Wim Kieft uit zijn ongenoegen over de opvallende vieringstechniek van Benjamin Tahirovic, de dynamische middenvelder van Ajax, nadat hij het net wist te vinden in de wedstrijd tegen Almere City. De getalenteerde Bosnische speler klom op een reclamebord en wees met trots naar het embleem van de Amsterdamse club op zijn borst.

Kieft, bekend om zijn scherpe analyses en ongezouten mening, liet geen spaan heel van de extravagantie van Tahirovic's juichmoment. In een interview met een vooraanstaand sportprogramma, bekritiseerde de voormalige spits de actie als "overdreven en onnodig provocerend".

De voetballegende, die zelf bekend stond om zijn nuchtere en bescheiden houding, betoogde dat dergelijke uitbundige vieringen afbreuk doen aan de sportieve waarden en het respect voor de tegenstander. "Voetbal draait om teamwork en respect voor je medespelers en tegenstanders. Het gaat niet om individuele showtjes en het uitdagen van je tegenstander", aldus Kieft.

Hoewel Tahirovic's actie ongetwijfeld de aandacht trok van de fans en de media, benadrukte Kieft dat het belangrijk is om de focus te houden op het spel zelf. "Het gaat erom wat je op het veld laat zien, niet wat je buiten het veld doet. Laat je voeten spreken en respecteer je tegenstander", voegde hij eraan toe.

De discussie over juichmomenten en de grenzen van expressie in het voetbal is al lange tijd een onderwerp van debat. Terwijl sommigen pleiten voor meer vrijheid en individualiteit, zijn anderen van mening dat het belangrijk is om de sportieve normen en waarden te behouden.

Het is duidelijk dat Kieft, als ervaren voetbalanalist, een voorstander is van een meer terughoudende en respectvolle benadering van het vieren van doelpunten. Of zijn kritiek invloed zal hebben op de vieringstechnieken van spelers zoals Tahirovic, zal de tijd leren. Voor nu blijft het een interessant gespreksonderwerp binnen de voetbalwereld.