×
Home Livescore

Gent-spelers dragen Palestijnse vlag armband, veroorzaken controverse

Gent-spelers dragen Palestijnse vlag armband, veroorzaken controverse
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op woensdag 15 november 2023 20:49 uur

Opmerkelijke actie van twee voetballers van Gent tijdens de wedstrijd tegen Anderlecht afgelopen zondag. Tarik Tissoudali en Ismael Kandouss besloten om een statement te maken door het dragen van een armband met de Palestijnse vlag erop. Echter, tijdens een onderbreking werden ze verzocht om de armband af te doen.

Deze daad van solidariteit zorgde voor de nodige ophef, maar Tissoudali begrijpt de commotie niet. Hij geeft aan dat hij simpelweg zijn steun wilde betuigen aan het Palestijnse volk en hun strijd voor vrijheid en rechtvaardigheid. Het is voor hem onbegrijpelijk dat dit als controversieel wordt gezien.

De spelers van Gent hebben altijd de vrijheid gekend om hun mening te uiten en Tissoudali vindt het belangrijk om zijn platform te gebruiken om aandacht te vragen voor belangrijke kwesties. Hij hoopt dat zijn actie anderen inspireert om ook hun stem te laten horen en op te komen voor waar zij in geloven.

De club heeft nog geen officiële reactie gegeven op het incident, maar het is duidelijk dat deze actie de gemoederen bezighoudt. Het is een reminder dat sport niet alleen draait om doelpunten en overwinningen, maar ook een platform kan zijn voor sociale en politieke discussies.

Het is afwachten hoe deze situatie zich verder ontwikkelt en of er eventuele consequenties zullen zijn voor de spelers. Voor nu blijven Tissoudali en Kandouss achter hun keuze staan en hopen zij dat hun actie bijdraagt aan een groter bewustzijn en begrip voor de Palestijnse zaak.