×
Home Livescore

Vertonghen en De Jong: Leermeesters in de schaduw van Stam

Vertonghen en De Jong: Leermeesters in de schaduw van Stam
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op donderdag 16 november 2023 16:24 uur

In de huidige situatie lijkt Ajax te kampen met een gebrek aan ervaring en leiderschap, maar dit was zeker niet het geval toen Jan Vertonghen en Siem de Jong hun grote doorbraak beleefden. Vertonghen onthult dat hij destijds veel heeft geleerd van verschillende voetbalgrootheden, waaronder de legendarische Jaap Stam. Echter, hij benadrukt dat hij Stam niet overrompelde met een overvloed aan vragen.

In plaats daarvan koos Vertonghen voor een subtielere benadering om zijn kennis te vergroten. Hij observeerde nauwlettend de bewegingen en beslissingen van Stam, en analyseerde hoe de voormalige topverdediger zijn leiderschap toonde op het veld. Door deze stille bewondering kon Vertonghen zijn eigen spel verbeteren en zijn inzicht in het spel vergroten.

Het is duidelijk dat de jonge Belgische verdediger veel respect had voor Stam en zijn expertise. Hij erkent dat het belangrijk is om te leren van ervaren spelers en hun leiderschapskwaliteiten te absorberen. Dit is een waardevolle les die Vertonghen heeft meegenomen in zijn eigen ontwikkeling als voetballer.

Hoewel Ajax momenteel een gebrek aan ervaring en leiderschap lijkt te hebben, kunnen spelers zoals Vertonghen en De Jong een bron van inspiratie zijn voor de huidige generatie. Hun doorbraakperiode, waarin ze leerden van voetbalgrootheden zoals Stam, toont aan dat het mogelijk is om te groeien en te evolueren als speler, zelfs in tijden van schaarste.

Het is aan de huidige Ajax-spelers om deze lessen ter harte te nemen en te streven naar een grotere mate van ervaring en leiderschap. Door te leren van degenen die hen zijn voorgegaan, kunnen ze de weg banen voor een succesvolle toekomst voor zichzelf en voor de club.