×
Home Livescore

Van Hanegem ziet potentie in Dallinga, negeert Xavi Simons

Van Hanegem ziet potentie in Dallinga, negeert Xavi Simons
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zaterdag 18 november 2023 08:33 uur

Voormalig voetballegende Willem van Hanegem heeft zijn nieuwsgierigheid laten blijken omtrent de opkomst van de veelbelovende Thijs Dallinga binnen het Nederlands elftal. Als fervent aanhanger van Feyenoord, heeft het icoon van de Rotterdamse club een plek gereserveerd voor de 23-jarige spits in zijn gedroomde Oranje-opstelling. Echter, opmerkelijk genoeg heeft Van Hanegem de jonge Xavi Simons over het hoofd gezien.

Met zijn kenmerkende kijk op het spel en zijn scherpzinnige voetbalinzicht, heeft Van Hanegem altijd een oog gehad voor opkomend talent. Zijn interesse in Dallinga is dan ook geen verrassing. De jonge spits heeft de afgelopen seizoenen indruk gemaakt met zijn doelgerichtheid en technische vaardigheden, waardoor hij de aandacht heeft getrokken van zowel nationale als internationale scouts.

In Van Hanegem's ideale Oranje-opstelling, die hij met gepassioneerde overtuiging heeft samengesteld, krijgt Dallinga een prominente rol toebedeeld. De voormalige Feyenoord-ster ziet in de 23-jarige spits een potentieel goudhaantje voor het Nederlands elftal, met zijn vermogen om doelpunten te maken en zijn onvoorspelbare bewegingen in de aanval.

Echter, de keuze van Van Hanegem om Simons over het hoofd te zien, heeft de wenkbrauwen doen fronsen bij menig voetbalkenner. De jonge middenvelder, die bekend staat om zijn verfijnde techniek en creatieve spel, heeft de afgelopen jaren indruk gemaakt bij zijn club en heeft de potentie om uit te groeien tot een ware sensatie op het internationale toneel.

Hoewel Van Hanegem's keuze om Simons niet op te nemen in zijn ideale Oranje-opstelling opvallend mag zijn, is het belangrijk om te benadrukken dat dit slechts een persoonlijke voorkeur betreft. De voetbalwereld staat bekend om zijn diversiteit aan meningen en visies, en Van Hanegem is geen uitzondering op deze regel.

Met de voortdurende ontwikkeling van jonge talenten in het Nederlandse voetbal, zal het interessant zijn om te zien hoe de carrières van zowel Dallinga als Simons zich verder zullen ontvouwen. Of ze uiteindelijk de verwachtingen kunnen waarmaken en een plek kunnen veroveren in het Nederlands elftal, zal de tijd moeten uitwijzen. Tot die tijd blijft het speculeren en debatteren over de beste samenstelling van Oranje een geliefd onderwerp onder voetbalfans en experts.