×
Home Livescore

Pierre van Hooijdonk ziet in Joshua Zirkzee de nieuwe Oranje-ontdekking

Pierre van Hooijdonk ziet in Joshua Zirkzee de nieuwe Oranje-ontdekking
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op zaterdag 18 november 2023 21:17 uur

In een verrassende wending heeft Pierre van Hooijdonk, de voormalige voetballer en huidige analist, een onverwachte keuze gemaakt voor de vervanging van Steven Bergwijn en Brian Brobbey. In plaats van de verwachte Thijs Dallinga, heeft Van Hooijdonk naar verluidt Joshua Zirkzee naar voren geschoven als de ideale kandidaat.

Met deze gedurfde voorspelling voorspelt Van Hooijdonk dat Zirkzee zijn debuut zal maken tijdens de volgende interlandperiode van het Nederlands elftal. Deze keuze heeft de voetbalwereld in rep en roer gebracht, aangezien Zirkzee momenteel speelt voor de Italiaanse club Parma, waar hij op huurbasis is van Bayern München.

De jonge Zirkzee heeft al indruk gemaakt met zijn prestaties op het veld. Met zijn snelheid, techniek en doelgerichtheid heeft hij menig verdediging doen sidderen. Van Hooijdonk gelooft dat Zirkzee de potentie heeft om een waardevolle toevoeging te zijn aan het Nederlands elftal en is ervan overtuigd dat hij zijn talenten kan laten zien op het internationale podium.

De keuze voor Zirkzee is niet zonder controverse. Sommige critici beweren dat er andere spelers zijn die meer ervaring hebben en beter presteren op dit moment. Echter, Van Hooijdonk staat achter zijn keuze en is ervan overtuigd dat Zirkzee de kans verdient om zich te bewijzen.

Het is nu afwachten of de bondscoach van Oranje, Frank de Boer, de aanbeveling van Van Hooijdonk ter harte zal nemen. Als Zirkzee daadwerkelijk zijn debuut maakt, zal het een spannend moment zijn voor zowel de jonge speler als het Nederlandse voetbalpubliek.

Al met al zorgt deze onverwachte wending voor een interessante discussie binnen de voetbalwereld. Zal Zirkzee inderdaad zijn debuut maken voor Oranje en bewijzen dat hij de juiste keuze is? Of zal deze voorspelling van Van Hooijdonk slechts een voetbalroddel blijken te zijn? De komende interlandperiode zal het antwoord onthullen.