×
Home Livescore

Havertz verrast als linksback in tactisch meesterzet van Nagelsmann

Havertz verrast als linksback in tactisch meesterzet van Nagelsmann
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op zaterdag 18 november 2023 21:41 uur

Opmerkelijke zet van bondscoach Julian Nagelsmann tijdens de oefeninterland tussen Duitsland en Turkije: niemand minder dan Kai Havertz neemt de positie van linksback op zich. Een verrassende keuze die de voetbalwereld op zijn kop zet.

Nagelsmann, bekend om zijn tactische vernuftigheid, heeft een gedurfd plan bedacht om de tegenstander te verrassen. In plaats van Havertz op zijn gebruikelijke positie in de aanvalslinie te laten spelen, heeft de bondscoach besloten om hem als verdediger in te zetten. Een strategische zet die de Duitse ploeg een onverwachte dynamiek kan geven.

De jonge Havertz, die bekend staat om zijn technische vaardigheden en doelgerichtheid, zal nu zijn kwaliteiten moeten tonen in een totaal andere rol. Het is een uitdaging waar hij volgens Nagelsmann perfect mee om kan gaan. De bondscoach heeft het volste vertrouwen in de veelzijdigheid van de jonge speler en gelooft dat hij zich moeiteloos kan aanpassen aan deze nieuwe positie.

De keuze voor Havertz als linksback heeft de nodige wenkbrauwen doen fronsen, maar Nagelsmann is ervan overtuigd dat dit de sleutel kan zijn tot succes. Door de tegenstander te verrassen met een onverwachte opstelling, hoopt de bondscoach de wedstrijd naar zijn hand te zetten en de Duitse ploeg naar de overwinning te leiden.

Het is afwachten hoe Havertz zich zal manifesteren in zijn nieuwe rol als verdediger. Zal hij zijn aanvallende kwaliteiten kunnen benutten om gevaar te stichten aan de linkerflank? Of zal hij moeite hebben om zich aan te passen aan de defensieve taken? De ogen van de voetbalwereld zijn gericht op deze gedurfde zet van Nagelsmann en de prestaties van Havertz als linksback.

De oefeninterland tussen Duitsland en Turkije belooft in ieder geval een interessante wedstrijd te worden, waarin de tactische keuzes van Nagelsmann centraal zullen staan. Het is een uniek experiment dat de voetbalwereld op zijn kop zet en de vraag doet rijzen: kan Havertz als linksback schitteren en zijn stempel drukken op deze wedstrijd?