×
Home Livescore

AZ wint krap van Zrinjski dankzij Pavlidis' penalty, gemiste kans voor rust

AZ wint krap van Zrinjski dankzij Pavlidis' penalty, gemiste kans voor rust
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 30 november 2023 22:49 uur

In een zinderende wedstrijd wist AZ op miraculeuze wijze een nipte overwinning te behalen tegen het geduchte Zrinjski Mostar in de Conference League. De held van de avond was niemand minder dan Vangelis Pavlidis, die met een perfect benutte penalty de Alkmaarders naar de zege leidde. Echter, volgens de immer kritische Pascal Jansen had het team al voor de rust een strafschop moeten krijgen, wat de wedstrijd een totaal andere wending had kunnen geven.

Het was een avond vol spanning en sensatie in het AFAS Stadion, waar de supporters op het puntje van hun stoel zaten. AZ, vastberaden om hun stempel te drukken in de Conference League, begon de wedstrijd met volle overtuiging. Het spel golfde op en neer, met beide teams die elkaar geen duimbreed toegaven.

Naarmate de eerste helft vorderde, begon AZ steeds meer druk uit te oefenen op de verdediging van Zrinjski Mostar. De Alkmaarders creëerden kans na kans, maar het leek alsof het doel van de tegenstander was om de bal koste wat kost uit het net te houden. Tot grote frustratie van Pascal Jansen en zijn mannen.

En toen gebeurde het. Een cruciaal moment dat de wedstrijd had kunnen veranderen. Een speler van AZ werd binnen de beruchte lijnen onderuit gehaald, maar tot ieders verbazing weigerde de scheidsrechter naar de stip te wijzen. Pascal Jansen sprong furieus op van de bank, schreeuwend om gerechtigheid. Het was overduidelijk voor hem en de rest van het team dat een strafschop onvermijdelijk was.

Desondanks lieten de Alkmaarders zich niet uit het veld slaan. Ze bleven vechten voor elke bal en gaven niet op. En uiteindelijk, in de tweede helft, kregen ze waar ze recht op hadden. Een overtreding binnen het strafschopgebied van Zrinjski Mostar leidde tot een welverdiende penalty. Vangelis Pavlidis, de man met de gouden voet, nam zijn verantwoordelijkheid en schoot de bal onhoudbaar in het net.

De vreugde was immens bij AZ en hun supporters. De overwinning was binnen handbereik en ze waren vastbesloten om deze niet meer uit handen te geven. Met een solide verdediging en gevaarlijke aanvallen hielden ze stand tot het laatste fluitsignaal. De drie punten waren binnen en de Alkmaarders konden tevreden terugkijken op een enerverende avond.

Hoewel Pascal Jansen zijn ongenoegen uitte over het niet toekennen van een strafschop in de eerste helft, kon hij niet anders dan trots zijn op zijn team. Ze hadden gevochten als leeuwen en uiteindelijk de overwinning verdiend. Met deze winst zetten ze een belangrijke stap in de Conference League en bewezen ze dat ze tot grootse prestaties in staat zijn.

De volgende uitdaging wacht alweer op AZ, maar met het zelfvertrouwen dat ze hebben opgedaan in deze wedstrijd, zijn ze klaar om elke tegenstander het hoofd te bieden. De Alkmaarders hebben bewezen dat ze niet te onderschatten zijn en dat ze vastberaden zijn om ver te komen in dit prestigieuze toernooi.