×
Home Livescore

Berghuis onschuldig na rode kaart: Italiaanse arbiter onder vuur

Berghuis onschuldig na rode kaart: Italiaanse arbiter onder vuur
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op vrijdag 1 december 2023 00:48 uur

Steven Berghuis toont geen enkele spijt na zijn uitsluiting in het intense Europa League-gevecht tussen Ajax en Olympique Marseille. De virtuoze voetballer richt zijn pijlen op de Italiaanse scheidsrechter Simone Sozza, die naar zijn mening ook twee 'twijfelachtige' penalty's aan de Fransen toekende.

In een verhitte persconferentie na de wedstrijd, waarin de emoties hoog opliepen, verdedigde Berghuis zijn acties met vastberadenheid. Hij beweerde dat zijn rode kaart volledig onterecht was en dat Sozza een duidelijke voorkeur had voor de Franse ploeg. Berghuis, met een vurige blik in zijn ogen, verklaarde dat hij zichzelf slechts verdedigde tegen de onrechtvaardige beslissingen van de scheidsrechter.

Met een vleugje sarcasme voegde Berghuis eraan toe dat hij zichzelf als een ware 'Robin Hood' beschouwt, die opkomt voor de zwakkeren in het voetbal. Hij benadrukte dat hij niet van plan is om zijn speelstijl aan te passen en dat hij altijd zal blijven strijden tegen onrechtvaardigheid op het veld.

De uitspraken van Berghuis hebben voor verdeelde reacties gezorgd in de voetbalwereld. Sommige fans en analisten prijzen zijn vastberadenheid en geloven dat hij een punt heeft over de scheidsrechterlijke beslissingen. Anderen beschuldigen hem echter van het zoeken naar excuses voor zijn eigen rode kaart en het proberen te ontlopen van verantwoordelijkheid.

Hoe dan ook, één ding is zeker: Steven Berghuis laat zich niet zomaar uit het veld slaan. Hij blijft vasthouden aan zijn overtuigingen en zal blijven vechten voor gerechtigheid, zowel op als buiten het voetbalveld.