×
Home Livescore

Sneijder: "Ik verdiende Ballon d'Or 2010, niet Messi!"

Sneijder:
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op zaterdag 2 december 2023 17:32 uur

Voormalig voetbalgenie Wesley Sneijder heeft onlangs een opmerkelijke uitspraak gedaan die de voetbalwereld op zijn kop zet. In een exclusief interview beweert Sneijder namelijk dat hijzelf, en niet Lionel Messi, de felbegeerde Ballon d'Or in 2010 had moeten winnen.

Met een ongekende dosis zelfvertrouwen benadrukt Sneijder dat zijn prestaties dat jaar simpelweg ongeëvenaard waren. Als spelmaker van Internazionale wist hij de Champions League te veroveren, een prestatie die niet zomaar over het hoofd gezien kan worden. Daarnaast leidde hij het Nederlands elftal naar de WK-finale, waar ze uiteindelijk net naast de titel grepen.

Terwijl de voetbalwereld destijds in de ban was van Messi's buitengewone talent en indrukwekkende statistieken, is Sneijder ervan overtuigd dat hijzelf de ware ster van dat jaar was. Met zijn ongeëvenaarde visie, techniek en doelgerichtheid was hij de drijvende kracht achter de successen van zowel zijn club als het nationale team.

Hoewel de meningen over deze uitspraak verdeeld zijn, kan niemand ontkennen dat Sneijder een punt heeft. Zijn impact op het spel was van onschatbare waarde en zijn vermogen om zijn team naar grote hoogten te tillen, verdient zeker erkenning.

Nu, jaren later, blijft Sneijder vastberaden in zijn overtuiging dat hij de Ballon d'Or had moeten winnen. Zijn zelfvertrouwen en vastberadenheid zijn kenmerkend voor zijn indrukwekkende carrière en maken hem een ware legende in de voetbalgeschiedenis.