×
Home Livescore

"Almere City FC verliest assistent-trainer aan Ajax voor recordbedrag, directeur onthult details"

Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zondag 13 augustus 2023 11:48 uur

Almere City FC betreedt komende zondag vol goede moed de Eredivisie, maar moet het helaas stellen zonder de aanwezigheid van Hedwiges Maduro. De voormalige assistent-trainer maakte namelijk een lucratieve overstap naar Ajax, waar hij voor een vorstelijk bedrag zijn kunsten zal vertonen. Algemeen directeur John Bes onthult dat de promovendus een aanzienlijke som geld heeft ontvangen voor het vertrek van Maduro.

Bes zal zondag aanschuiven bij de uitzending van Goedemorgen Eredivisie en betreurt het vertrek van Maduro naar Amsterdam. "Het plan lag al klaar voor hem, inclusief de mogelijkheid om hoofdtrainer te worden", aldus Bes. "Hij zou zomaar de duurste assistent-trainer ooit kunnen zijn in Nederland."

Aad de Mos wordt gevraagd wat hij voor Maduro zou vragen, maar de 76-jarige analist is resoluut in zijn antwoord. "Ik weet dat ze een bedrag van zes ton hebben ontvangen. Hij kan dat niet ontkennen, want het is gewoon waar."

Bes bevestigt de woorden van De Mos en voegt eraan toe: "Hij zit echt in de buurt hoor. Dat is een uitstekend bedrag, waarvoor je sommige spelers niet eens kunt krijgen", voegt Kiki Musampa toe. Almere City begint zondag aan de Eredivisie met een lastige thuiswedstrijd tegen FC Twente. Maduro beëindigde zijn professionele voetbalcarrière in 2018 en sloot zich in 2021 aan bij de promovendus als assistent-trainer.

Het vertrek van Maduro heeft de gemoederen flink beziggehouden en ESPN NL meldt dan ook dat hij 'zomaar de duurste assistent-trainer ooit kan zijn', aldus Almere City-directeur John Bes. "Hij zit in de buurt van de zes ton", voegt Bes toe, terwijl het geldteken verleidelijk glinstert in zijn ogen.