×
Home Livescore

Marciano Vink onthult waarom Ajax's overwinning op Heracles Almelo een complete mislukking was!

Marciano Vink onthult waarom Ajax's overwinning op Heracles Almelo een complete mislukking was!
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op maandag 14 augustus 2023 13:24 uur

Ajax kan Marciano Vink niet overtuigen, ondanks een overtuigende 4-1 overwinning op Heracles Almelo. Volgens de scherpe ESPN-analist was het spel van Ajax verre van perfect onder leiding van trainer Maurice Steijn.

In de bruisende Johan Cruijff Arena beleefde Ajax een enigszins moeizame avond. Pas in de slotfase wisten de Amsterdammers afstand te nemen van Heracles. "Er waren zoveel fouten in het spel dat er geen ruimte was voor goed voetbal", verklaarde Vink tijdens het programma 'Dit was het Weekend' op ESPN. "Heracles maakte hier gebruik van en plotseling stonden we met 0-1 achter." Vink is niet te spreken over het veldspel van Ajax. "De keuze om Taylor op de nummer tien positie te zetten werkte niet, omdat hij niet aanspeelbaar was."

Volgens Vink stond Taylor te dicht bij spits Brian Brobbey, waardoor de tactische bezetting niet klopte. "Ook met Klaassen lukte het later niet echt. Ajax had moeite met omschakelen. Het was gewoon niet in balans", bekritiseerde de analist. "Uiteindelijk win je met 4-1 en waren er momenten waarop het er goed uitzag, maar dat was voornamelijk in het laatste kwartier. Er waren ook momenten waarop Heracles gevaarlijk werd en Ajax moeite had om ze uit elkaar te spelen."

Marciano Vink uitte zijn kritiek op het spel van Ajax, waarbij hij benadrukte dat het totaalplaatje niet klopte. Ondanks de overwinning was Vink van mening dat er nog veel werk aan de winkel is voor de ploeg van Maurice Steijn.