×
Home Livescore

Mark van Bommel onthult: Steven Berghuis blijft bij Ajax deze zomer, ondanks serieuze interesse van Royal Antwerp FC!

Mark van Bommel onthult: Steven Berghuis blijft bij Ajax deze zomer, ondanks serieuze interesse van Royal Antwerp FC!
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op maandag 14 augustus 2023 16:24 uur

Steven Berghuis blijft deze zomer trouw aan Ajax, ondanks serieuze interesse van Royal Antwerp FC. Trainer Mark van Bommel heeft onthuld dat er geen deal zal plaatsvinden tussen de clubs.

Vorige week werd er in de Belgische media gespeculeerd over de belangstelling van Antwerp voor Berghuis. Van Bommel heeft deze interesse bevestigd tijdens een interview met Radio 538. "Steven is een absolute topper", verklaart de coach enthousiast. "Maar helaas gaat het niet door. We hebben al genoeg Nederlanders in ons team", voegt hij lachend toe. Met Vincent Janssen, Jurgen Ekkelenkamp en Gyrano Kerk heeft Antwerp al drie Nederlandse spelers in de gelederen.

Met een knipoog wordt Van Bommel gevraagd of er een quotum is voor het aantal Nederlanders in het team. "Nee, absoluut niet. Maar we moeten het besluit van Ajax respecteren om Berghuis niet te laten gaan", reageert de trainer serieus.

Op zondagmiddag was Van Bommel aanwezig in Alkmaar om het Eredivisie-debuut van zijn zoon, Ruben van Bommel, bij te wonen. De achttienjarige aanvaller wist direct te scoren in de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles (5-1). "Het is moeilijk om te vergelijken, maar ik denk dat hij verder is dan ik destijds was", zegt de trotse vader.