×
Home Livescore

Diego Biseswar enthousiast: Ajax haalt topaanvaller in huis met Chuba Akpom!

Diego Biseswar enthousiast: Ajax haalt topaanvaller in huis met Chuba Akpom!
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op dinsdag 15 augustus 2023 08:48 uur

Diego Biseswar is ervan overtuigd dat Ajax met Chuba Akpom een uitstekende spits voor Eredivisie-begrippen binnenhaalt. Biseswar, die in het verleden twee jaar lang huisgenoot was van de Engelsman, is lovend over zijn voormalige maatje. Akpom staat op het punt om gepresenteerd te worden in Amsterdam, nadat Ajax naar verluidt overeenstemming heeft bereikt met Middlesbrough.

De persoonlijke overeenkomst tussen Akpom en Ajax lijkt ook bijna rond te zijn. Akpom speelde eerder bij PAOK Saloniki, waar Biseswar ook onder contract stond. "Ik heb Chuba leren kennen als een ontzettend leuke en spontane jongen. En daarnaast is hij ook nog eens een goede voetballer. Hij was echt mijn maatje", aldus Biseswar in een interview met De Telegraaf.

De aanstaande Ajax-spits probeerde veel te leren van iconische spitsen uit het verleden, in de hoop zijn spel te verbeteren. "We keken urenlang naar YouTube-video's van Teddy Sheringham, Andriy Shevchenko en Ruud van Nistelrooy. Hij bestudeerde hun manier van afwerken en hun looplijnen op het veld. Zo'n jongen was hij. Hij wilde echt beter worden. Dat had ik niet verwacht. Het is geweldig om te zien dat hij zo'n instelling heeft", vervolgde de oud-Feyenoord-speler.

Het duurde even voordat Akpom zijn draai vond bij PAOK. "Bij PAOK leerde hij dat het niet alleen om mooi spel gaat, maar vooral om productiviteit. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Chuba is een sterke spits die goed is in de ruimte en ook goed kan combineren met de bal. Ik las dat Pierre van Hooijdonk zei dat Chuba goed is met zijn hoofd. Nou, dat klopt zeker. Ik ken weinig jongens die beter kunnen koppen."

Het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat Ajax de transfer van Akpom officieel bekendmaakt. "Ik denk dat hij een geweldige aanwinst zal zijn voor Ajax, zowel qua persoonlijkheid als op alle andere vlakken. Ook voor het Nederlandse voetbal. Je zult zien, er zijn niet veel spelers in Nederland geweest met zo'n postuur en snelheid. Chuba is wel iemand die vertrouwen nodig heeft, dus geef hem wat tijd", besloot Biseswar.