×
Home Livescore

Jorge Sánchez op weg naar FC Porto, Anton Gaaei klaar om hem op te volgen bij Ajax

Jorge Sánchez op weg naar FC Porto, Anton Gaaei klaar om hem op te volgen bij Ajax
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op woensdag 16 augustus 2023 15:24 uur

Het lijkt er sterk op dat Jorge Sánchez zijn laatste optreden voor Ajax heeft gehad. Volgens bronnen van Voetbal International is de rechtsback op weg naar FC Porto op huurbasis. Bovendien heeft Ajax al een concrete vervanger op het oog: Anton Gaaei.

Als onderdeel van de deal met Porto zou er een optie tot koop zijn voor Sánchez, die automatisch geactiveerd wordt als de Mexicaan een bepaald aantal wedstrijden speelt voor de Portugezen. Sánchez werd in 2022 door Ajax aangetrokken, maar slaagde er nooit in om indruk te maken als rechtsback. Desalniettemin won de Mexicaan onlangs de Gold Cup en heeft hij zijn wedstrijden gespeeld voor het nationale team.

Met het vertrek van Sánchez ligt de weg open voor Gaaei. De Deen staat al een tijdje op de radar van Ajax en lijkt op dit moment de favoriet om Sánchez op te volgen. Volgens Deense media heeft Ajax een bod van vier miljoen euro uitgebracht, waarmee Gaaei de duurste uitgaande transfer in de geschiedenis van Viborg FF kan worden, mits alles doorgaat.