×
Home Livescore

NEC pakt punt in De Kuip dankzij goudhaantje Mattsson

NEC pakt punt in De Kuip dankzij goudhaantje Mattsson
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 14 januari 2024 19:08 uur

NEC verrast voetbalwereld met onverwachte triomf in Rotterdam

In een sensationele wedstrijd tegen Feyenoord heeft NEC zondagavond een punt weten te bemachtigen in De Kuip. Het was een avond vol verrassingen, waarbij de Zweedse sensatie Magnus Mattsson zichzelf tot goudhaantje kroonde met twee doelpunten uit evenveel kansen. Vooral zijn verbluffende afstandsschot zal nog lang in het geheugen gegrift blijven.

Het was een zinderende avond in Rotterdam, waar NEC met volle overtuiging de strijd aanging met de thuisploeg. De wedstrijd begon met een hoog tempo en beide teams lieten zien dat ze niet van plan waren om zich zomaar gewonnen te geven. Het was echter NEC dat als eerste toesloeg, dankzij de ongeëvenaarde precisie van Magnus Mattsson.

Met een schijnbaar moeiteloze beweging wist Mattsson de bal van grote afstand richting het doel te sturen. Tot grote verbazing van doelman Justin Bijlow belandde de bal feilloos in het net. Een doelpunt dat Bijlow zichzelf zeker zal aanrekenen, gezien de ruime afstand waaruit het schot werd gelost.

Feyenoord liet zich echter niet zomaar uit het veld slaan en vocht terug met alles wat ze in huis hadden. De druk op NEC nam toe, maar de Nijmeegse ploeg bleef standvastig en verdedigde met man en macht. Het was echter opnieuw Magnus Mattsson die de wedstrijd op zijn kop zette.

Met een perfect getimede loopactie wist Mattsson zichzelf vrij te spelen en opnieuw het doel te vinden. Ditmaal was het een snelle counter die NEC de voorsprong bezorgde. Het was een moment van pure magie, waarbij Mattsson zijn gouden status als revelatie van het seizoen bevestigde.

Hoewel Feyenoord er alles aan deed om de gelijkmaker te forceren, slaagde NEC erin om stand te houden. De Nijmeegse verdediging stond als een muur en wist de aanvallen van de thuisploeg keer op keer te pareren. Uiteindelijk moest Feyenoord genoegen nemen met een punt, terwijl NEC met opgeheven hoofd het veld verliet.

Deze onverwachte triomf van NEC zal nog lang nagalmen in de voetbalwereld. Het was een avond waarop Magnus Mattsson schitterde als nooit tevoren en waarop NEC bewees dat ze tot grootse prestaties in staat zijn. Een wedstrijd die de geschiedenisboeken in zal gaan als een van de meest memorabele duels van het seizoen.