×
Home Livescore

Real Sociedad strikt Russisch toptalent Zakharyan voor 12 miljoen euro, ondanks interesse van Eredivisie clubs en Lazio.

Real Sociedad strikt Russisch toptalent Zakharyan voor 12 miljoen euro, ondanks interesse van Eredivisie clubs en Lazio.
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op woensdag 16 augustus 2023 23:36 uur

Real Sociedad en Dinamo Moskou hebben een overeenkomst bereikt over de transfer van de veelbelovende middenvelder Arsen Zakharyan. De twintigjarige Rus, die deze zomer ook in verband werd gebracht met Feyenoord, PSV en Ajax, zal voor maar liefst vijf seizoenen tekenen bij de Baskische club. Dit opmerkelijke nieuws werd bekendgemaakt door het Spaanse AS.

Volgens geruchten zal Real Sociedad naar verluidt twaalf miljoen euro betalen aan Dinamo Moskou, hoewel de Russische club in eerste instantie mikte op een bedrag van vijftien miljoen. Zakharyan wordt beschouwd als het grootste talent van Rusland en werd zelfs gelinkt aan de traditionele top-drie van de Eredivisie, maar er kwam geen concrete interesse vanuit Ajax, Feyenoord of PSV. Ook SS Lazio werd genoemd als mogelijke bestemming voor de jonge middenvelder.

Met zeven interlands voor Rusland op zijn naam, heeft Zakharyan in het afgelopen seizoen indruk gemaakt met vijf doelpunten en tien assists in 37 wedstrijden. Na de komst van Hamari Traoré van Stade Rennais en André Silva van RB Leipzig, zal Zakharyan de derde aanwinst worden voor Real Sociedad deze zomer. De Baskische club eindigde afgelopen seizoen op de vierde plaats in La Liga, waardoor ze zich hebben weten te kwalificeren voor de prestigieuze Champions League.