×
Home Livescore

Barcelona wint na moeilijke start met 3-1 van Unionistas

Barcelona wint na moeilijke start met 3-1 van Unionistas
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op vrijdag 19 januari 2024 09:16 uur

In een enerverend bekerduel met Unionistas de Salamanca heeft FC Barcelona zichzelf onbedoeld in een lastig parket gebracht. Ondanks een vroege achterstand wisten ze uiteindelijk toch met 3-1 te zegevieren. De Spaanse media lijken echter mild te zijn voor Frenkie de Jong, maar ze kunnen niet ontkennen dat de Nederlandse middenvelder wederom een ietwat teleurstellende prestatie neerzette.

Het was een wedstrijd vol onverwachte wendingen, waarbij FC Barcelona aanvankelijk moeite had om hun stempel op het spel te drukken. Unionistas de Salamanca maakte dankbaar gebruik van de situatie en kwam al snel op voorsprong. De Catalanen leken even van slag, maar herpakten zich al snel.

Met een hernieuwde focus en vastberadenheid begon FC Barcelona aan een indrukwekkende comeback. Ze zetten de druk op de tegenstander en wisten uiteindelijk de gelijkmaker te scoren. Dit gaf hen het nodige zelfvertrouwen en ze bleven aandringen op zoek naar meer doelpunten.

In de tweede helft zette FC Barcelona hun dominante spel voort en wisten ze de wedstrijd volledig naar hun hand te zetten. Met nog twee doelpunten op het scorebord verzekerden ze zich van de overwinning. Ondanks de moeizame start slaagden ze erin om de wedstrijd naar hun hand te zetten en de zege veilig te stellen.

Hoewel de Spaanse media enigszins mild lijken te zijn voor Frenkie de Jong, kunnen ze niet ontkennen dat zijn optreden opnieuw niet volledig overtuigend was. De Nederlandse spelmaker slaagde er niet in om zijn stempel op de wedstrijd te drukken en leek soms wat onopvallend op het veld. Desondanks blijft hij een gewaardeerde kracht binnen het team en zal hij ongetwijfeld blijven werken aan zijn spel om zijn potentieel volledig te benutten.

Al met al was het een enerverende wedstrijd waarin FC Barcelona zichzelf onnodig moeilijk maakte, maar uiteindelijk toch als winnaar uit de bus kwam. De Spaanse media mogen dan mild zijn voor Frenkie de Jong, maar het is duidelijk dat hij nog ruimte heeft voor verbetering.