×
Home Livescore

Youri Mulder kritisch op transfer Henderson naar Ajax

Youri Mulder kritisch op transfer Henderson naar Ajax
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zaterdag 20 januari 2024 23:48 uur

Voormalig voetbalicoon Youri Mulder uit zijn bedenkingen omtrent de recente overgang van Jordan Henderson naar Ajax. De voormalige international, die maar liefst negen keer het Oranje-shirt mocht dragen, is van mening dat de Amsterdamse grootmacht zich meer zou moeten richten op het ontwikkelen van eigen talenten, in plaats van te investeren in gevestigde namen.

Mulder, bekend om zijn scherpe analyses en ongezouten mening, laat weten dat hij niet erg positief gestemd is over de transfer van Henderson naar Ajax. Hij benadrukt dat de club uit de hoofdstad een reputatie heeft opgebouwd als kweekvijver voor jonge talenten en dat het van groot belang is om deze traditie voort te zetten.

"Ajax heeft altijd bekendgestaan om zijn vermogen om jonge spelers op te leiden en te laten doorstromen naar het hoogste niveau. Het is jammer om te zien dat ze nu de keuze maken om te investeren in spelers van buitenaf, in plaats van te vertrouwen op hun eigen jeugdopleiding", aldus Mulder.

De voormalige spits, die zelf zijn carrière begon bij FC Twente voordat hij naar het buitenland vertrok, benadrukt dat het ontwikkelen van eigen talenten niet alleen sportief, maar ook financieel voordelig kan zijn voor Ajax. "Het opleiden van spelers en ze vervolgens voor grote bedragen te verkopen is een winstgevend model gebleken voor de club. Het is zonde om af te wijken van deze succesformule."

Mulder sluit zijn betoog af met een oproep aan Ajax om hun focus te heroriënteren op het ontwikkelen van eigen talenten. "Ik begrijp dat het verleidelijk kan zijn om te investeren in gevestigde namen, maar ik denk dat Ajax juist zijn kracht moet halen uit het opleiden van jonge spelers. Dat is waar de club groot mee is geworden en dat is waar ze in de toekomst ook succes mee kunnen behalen."