×
Home Livescore

Ajax treft Ludogorets in Europa League play-offs na Bulgaarse overwinning op Astana.

Ajax treft Ludogorets in Europa League play-offs na Bulgaarse overwinning op Astana.
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op donderdag 17 augustus 2023 22:24 uur

Ajax heeft de tegenstander voor de play-offs van de Europa League ontdekt. De Amsterdammers zullen het opnemen tegen het Bulgaarse Ludogorets, dat FC Astana over twee wedstrijden heeft verslagen.

Vorige week donderdag wist Astana met 2-1 te winnen van Ludogorets in Kazakhstan, waardoor Ajax al voorzichtig kon beginnen met het plannen van de lange reis naar Kazakhstan. Maar helaas, in de returnwedstrijd in Bulgarije was Ludogorets veel te sterk voor de bezoekers. Ze wonnen maar liefst met 5-1.

Bernard Tekpetey en Jakub Piotrowski scoorden beiden twee keer, terwijl Kiril Despodov ook een doelpunt maakte. Opvallend genoeg zat Sergio Padt, voormalig doelman van FC Groningen, de hele wedstrijd op de bank bij Ludogorets.

Ajax en Ludogorets zullen elkaar voor het eerst ontmoeten op donderdag 24 augustus in Bulgarije. Een week later zal de returnwedstrijd plaatsvinden in Amsterdam. Maar voordat Ajax zich kan richten op dit Europese duel, staat er eerst nog een bezoek aan Excelsior op het programma komende zaterdag.