×
Home Livescore

Henk de Jong prijst spel USV Hercules na spannende bekerwedstrijd

Henk de Jong prijst spel USV Hercules na spannende bekerwedstrijd
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op vrijdag 26 januari 2024 07:16 uur

Trainer Henk de Jong van SC Cambuur heeft zijn bewondering uitgesproken voor het indrukwekkende optreden van USV Hercules. In een zinderende wedstrijd wist de Friese ploeg ternauwernood met 3-4 te winnen van de Utrechtse amateurs in de achtste finales van de KNVB Beker. Na afloop van de wedstrijd stond de trainer echter vooral stil bij de tegenstander, die volgens hem een buitengewone prestatie had geleverd.

De Jong was vol lof over het spel van USV Hercules en prees hun vastberadenheid en vechtlust. Hij benadrukte dat de Utrechtse amateurs een geduchte tegenstander waren en dat zijn team tot het uiterste moest gaan om de overwinning binnen te slepen. De trainer erkende dat zijn ploeg het niet gemakkelijk had gehad en dat de tegenstander hen flink had laten zweten.

De Jong sprak zijn bewondering uit voor de tactische keuzes van USV Hercules en de manier waarop zij het spel hadden benaderd. Hij prees hun moedige aanvallen en solide verdediging, die zijn team tot het uiterste dwongen. De trainer benadrukte dat het geen schande was om het zo moeilijk te hebben tegen een team dat op amateurniveau speelt.

De Jong sloot zijn lofrede af door te benadrukken dat SC Cambuur veel respect heeft voor USV Hercules en hun prestatie. Hij wenste de Utrechtse amateurs veel succes in hun verdere avontuur in de KNVB Beker en sprak de hoop uit dat zij nog voor verrassingen zouden zorgen. De trainer benadrukte dat zijn team lessen zou trekken uit deze wedstrijd en zich verder zou blijven ontwikkelen om klaar te zijn voor toekomstige uitdagingen.

Met deze woorden toonde Henk de Jong zijn sportieve en respectvolle houding ten opzichte van USV Hercules, ondanks de nipte overwinning van zijn eigen team. Het is duidelijk dat hij de tegenstander niet onderschat en hun prestatie op waarde weet te schatten.