×
Home Livescore

Getafe's speelstijl tart Barcelona en zorgt voor controverse, maar trainer Bordalás blijft onverstoorbaar.

Getafe's speelstijl tart Barcelona en zorgt voor controverse, maar trainer Bordalás blijft onverstoorbaar.
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op vrijdag 18 augustus 2023 17:01 uur

Getafe en Barcelona zullen binnenkort de strijd aangaan in een wedstrijd die nu al de tongen losmaakt. De speelstijl van Getafe heeft flink wat kritiek gekregen, met name van Barcelona-coach Xavi. Maar José Bordalás, de trainer van Getafe, trekt zich daar niets van aan. In een interview met het Spaanse RTVE laat hij weten dat hij er niet wakker van ligt.

"Ik ben tevreden met het behaalde punt. We hebben een geweldige wedstrijd gespeeld en de beste kansen gekregen", aldus Bordalás. Het feit dat Getafe slechts 25% balbezit had, deert de trainer niet. Sterker nog, hij noemt de wedstrijd tussen Getafe en Barcelona zelfs 'zeer aantrekkelijk'.

Bordalás is klaar met alle kritiek die hij ontvangt. "Mensen die verstand hebben van voetbal begrijpen dat we kwalitatief gezien minder zijn dan Barcelona. Ik zou zelfs tegen de voorzitter willen zeggen dat hij zes topspelers moet halen, zodat we mooi voetbal kunnen spelen. Ik ga onze speelstijl niet aanpassen vanwege een paar meningen. Als iedereen op dezelfde manier zou spelen, zou het ook saai worden."

Het voetbal van Getafe is ook in Nederland bekend. Ajax maakte in 2020 kennis met de aanpak van de Madrilenen tijdens een ontmoeting in de Europa League. "Ik respecteer alle meningen, maar ik ben het er gewoon niet mee eens", zegt Bordalás. "Als Xavi in mijn schoenen stond, zou hij hetzelfde doen. Met ons elftal kun je nu eenmaal niet spelen zoals Barcelona."