×
Home Livescore

Hans Kraay jr. pleit voor systeemverandering bij Ajax

Hans Kraay jr. pleit voor systeemverandering bij Ajax
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zondag 28 januari 2024 22:56 uur

Voormalig voetballer en huidige voetbalanalist Hans Kraay junior heeft onlangs zijn gedachten gedeeld over de tactische benadering van Ajax-trainer John van 't Schip. In een interview met het programma Goedemorgen Eredivisie op ESPN, heeft Kraay zijn visie gegeven op een mogelijke systeemwissel die volgens hem de Amsterdammers ten goede zou kunnen komen.

Kraay is van mening dat een gedurfde verandering naar een 3-4-3-formatie de sleutel zou kunnen zijn tot succes voor Ajax. Hij gelooft dat dit systeem beter zou passen bij de huidige spelersgroep en hun individuele kwaliteiten. Met drie centrale verdedigers zou de defensie van Ajax sterker kunnen staan en beter in staat zijn om tegenstanders te neutraliseren.

Daarnaast zou het gebruik van vier middenvelders Ajax meer controle en balans kunnen geven op het middenveld. Dit zou de creatieve spelers in staat stellen om zich meer te concentreren op het aanvallen en het creëren van kansen, terwijl de verdedigende middenvelders de nodige stabiliteit bieden.

Kraay benadrukt echter dat een systeemwissel niet zonder risico's is en dat het tijd en geduld vereist om spelers te laten wennen aan een nieuwe tactiek. Toch is hij ervan overtuigd dat het de moeite waard zou zijn om te experimenteren met deze formatie, gezien de potentie en het talent dat Ajax in huis heeft.

Het is nu aan Van 't Schip om deze suggestie serieus te overwegen en te bepalen of een systeemwissel de juiste zet zou zijn voor Ajax. De komende wedstrijden zullen uitwijzen of deze tactische verandering vruchten kan afwerpen en het team naar nieuwe hoogten kan brengen.