×
Home Livescore

Van Basten: Braude ontsnapt aan rood na opzichtige overtreding

Van Basten: Braude ontsnapt aan rood na opzichtige overtreding
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 12 februari 2024 21:24 uur

Voormalig voetbalicoon Marco van Basten heeft zijn ongenoegen geuit over een controversiële gebeurtenis tijdens de wedstrijd tussen SC Heerenveen en Ajax afgelopen zondag. Van Basten beweert dat de verdediger van SC Heerenveen, Oliver Braude, op miraculeuze wijze aan een rode kaart is ontsnapt. De betreffende speler maakte zich schuldig aan een flagrante overtreding op spits Brian Brobbey, maar tot ieders verbazing werd hij slechts bestraft met een gele kaart.

De actie van Braude, die als back fungeert voor de Friezen, was zonder twijfel opzichtig te noemen. Hij klampte zich vast aan Brobbey als een bloedzuiger, waardoor de spits van Ajax ernstig werd gehinderd. Het was een duidelijke schending van de spelregels, waarbij een rode kaart op zijn plaats leek te zijn.

Van Basten, bekend om zijn scherpe analyses en ongezouten mening, liet geen spaan heel van de beslissing van de scheidsrechter. Hij betoogde dat de gele kaart een te milde straf was voor de ernst van de overtreding. De voormalige topspits benadrukte dat dergelijke acties het spelplezier en de eerlijkheid van het voetbal aantasten.

Deze controversiële gebeurtenis heeft de gemoederen flink beziggehouden in de voetbalwereld. De vraag blijft hangen of de scheidsrechter de juiste beslissing heeft genomen door Braude slechts te bestraffen met een gele kaart. Het is een kwestie die ongetwijfeld nog veel discussie zal opleveren binnen de sportgemeenschap.