×
Home Livescore

Van der Gijp versteld van Ajax-back Sosa tijdens wedstrijd tegen Heerenveen

Van der Gijp versteld van Ajax-back Sosa tijdens wedstrijd tegen Heerenveen
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op dinsdag 13 februari 2024 10:32 uur

Voormalig voetbalicoon René van der Gijp staat perplex van de ongekende vaardigheden van Ajax-verdediger Borna Sosa. De voormalige PSV-ster was met open mond getuige van het magistrale optreden van de Amsterdammers in hun duel tegen sc Heerenveen.

Van der Gijp, normaal gesproken niet snel onder de indruk, kon zijn ogen niet geloven toen hij Sosa in actie zag. De Kroatische back toonde een ongekende techniek en finesse, waardoor hij de tegenstanders keer op keer te slim af was. Zijn onnavolgbare dribbels en verwoestende passes waren een lust voor het oog.

De voormalige voetballer, die zelf bekend stond om zijn humoristische commentaar, was ditmaal sprakeloos. "Ik dacht dat ik alles al had gezien, maar Sosa heeft me echt verrast. Zijn spel is van een andere dimensie. Hij lijkt wel te zweven over het veld, met een ongekende elegantie en controle over de bal. Dit is pure klasse," aldus Van der Gijp.

De prestaties van Sosa hebben ook de aandacht getrokken van andere voetbalgrootheden. Zo heeft Barcelona-coach Ronald Koeman zijn interesse kenbaar gemaakt en zou hij de Kroaat graag naar Camp Nou willen halen. Ook Manchester City-manager Pep Guardiola is onder de indruk en ziet in Sosa een waardevolle aanwinst voor zijn team.

Het is duidelijk dat de 23-jarige Sosa de voetbalwereld in extase brengt met zijn uitzonderlijke talent. Zijn onverwachte doorbraak bij Ajax heeft de verwachtingen naar een nieuw niveau getild en het zal niet lang duren voordat de hele wereld zijn naam kent.