×
Home Livescore

West Ham United bereikt akkoord met Ajax over transfer Kudus. The Athletic meldt.

West Ham United bereikt akkoord met Ajax over transfer Kudus. The Athletic meldt.
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op woensdag 23 augustus 2023 23:12 uur

In een verrassende wending lijkt West Ham United dicht bij het afronden van een deal met Ajax voor de transfer van een mysterieuze speler genaamd Mohammed Kudus. Volgens een bron genaamd The Athletic, die woensdagavond met het nieuws kwam, wordt het laatste bod van de Engelse club naar verwachting geaccepteerd door Ajax.

Het bod van West Ham bedraagt naar verluidt 41 miljoen euro, inclusief 3 miljoen euro aan bonussen. Daarnaast heeft Ajax bedongen dat ze recht hebben op 10 procent van een eventuele doorverkoop. De 23-jarige Kudus zou persoonlijk al akkoord zijn met West Ham, waar hij naar verluidt voor vijf jaar zal tekenen, met mogelijk een optie voor nog een extra jaar.

Dit lijkt een doorbraak te zijn in de onderhandelingen tussen Ajax en West Ham over de Ghanese aanvaller. Eerder wees Ajax al twee eerdere biedingen van West Ham af. Trainer Maurice Steijn heeft herhaaldelijk laten doorschemeren dat hij onder de indruk is van de kwaliteiten van Kudus, maar lijkt nu toch rekening te moeten houden met een mogelijk vertrek.

Eerder was ook Brighton & Hove Albion geïnteresseerd in Kudus. De speler kon echter geen overeenstemming bereiken met The Seagulls, waarna Ajax de vraagprijs verhoogde naar 50 miljoen euro. West Ham voldoet niet volledig aan deze vraagprijs, maar het laatste bod komt wel in de buurt en lijkt te worden geaccepteerd. Mocht de transfer doorgaan, dan zal Kudus in West Ham een oude bekende tegenkomen in de persoon van Edson Álvarez, met wie hij jarenlang teamgenoten was in de Johan Cruijff ArenA.

In een update meldt ook Fabrizio Romano, een bekende Italiaanse transferexpert, dat er een akkoord in de maak is tussen Ajax en West Ham. De laatste details worden momenteel besproken, maar de Engelsen zijn naar verluidt voor '90 procent' zeker dat de deal doorgaat. Ook Kudus zelf lijkt enthousiast te zijn over de mogelijke overstap naar West Ham.

West Ham is dus op het punt om een grote slag te slaan op de transfermarkt met de komst van Kudus. Het is een spannende tijd voor de fans van beide clubs, die in afwachting zijn van de officiële bevestiging van deze opwindende transfer.