×
Home Livescore

Nigeriaanse media melden zwaar auto-ongeluk ex-Ajax speler Babangida

Nigeriaanse media melden zwaar auto-ongeluk ex-Ajax speler Babangida
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op vrijdag 10 mei 2024 07:32 uur

Een voormalige Nederlandse voetballer van Nigeriaanse afkomst is betrokken geraakt bij een tragisch auto-ongeluk, zo melden bronnen uit zijn geboorteland. Het betreft Tijjani Babangida, die in het verleden actief was als aanvaller bij Ajax. Het ongeluk heeft ernstige verwondingen veroorzaakt bij Babangida, terwijl zijn broer Ibrahim, die eerder speelde voor FC Volendam, naar verluidt het ongeluk niet heeft overleefd.

De voetbalwereld is geschokt door het nieuws over de betrokkenheid van de voormalige Ajax-speler bij het tragische incident. Babangida, die bekend stond om zijn snelheid en behendigheid op het veld, wordt momenteel verzorgd voor zijn verwondingen. Zijn broer Ibrahim, die eveneens een verleden had in het Nederlandse voetbal, wordt herdacht als een talentvolle speler die te vroeg is heengegaan.

De autoriteiten zijn een onderzoek gestart naar de oorzaak van het ongeluk, dat een diepe impact heeft gehad op de familie Babangida en de voetbalgemeenschap in zowel Nederland als Nigeria. De steunbetuigingen stromen binnen voor Tijjani Babangida en zijn familie in deze moeilijke tijd, waarbij herinneringen aan zijn tijd als speler van Ajax en de erfenis van zijn broer Ibrahim centraal staan.