×
Home Livescore

Willem II ontbindt contract van ex-aanvoerder: 'Gunnen hem een mooie stap'

Willem II ontbindt contract van ex-aanvoerder: 'Gunnen hem een mooie stap'
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op vrijdag 4 augustus 2023 13:22 uur

Willem II verbreekt contract met voormalige aanvoerder: 'Wij gunnen hem een mooie kans'. Pol Llonch heeft Willem II verlaten. De Tilburgse club heeft aangekondigd dat het contract van de Spaanse middenvelder met onmiddellijke ingang is ontbonden.

Llonch (30) had nog twee jaar te gaan in zijn contract, maar Willem II heeft al wekenlang geprobeerd om hem te laten vertrekken. Nu zijn de club en de speler van elkaar verlost. Llonch was lange tijd een gewaardeerde speler in Tilburg en was zelfs aanvoerder. Maar sinds deze zomer is alles anders.

"Ik hoop op korte termijn mijn sportieve carrière in Spanje weer op te pakken. Ik kijk uit naar een nieuw avontuur", reageerde Llonch op de website van de club. "Degradatie met deze fantastische club was erg zwaar voor me. Daarnaast heb ik vaak geworsteld met mijn fitheid, waardoor ik niet altijd van waarde kon zijn op het veld."

Willem II haalde Llonch in 2018 weg uit Polen. "We zijn blij dat we in goed overleg tot een oplossing zijn gekomen", zei technisch directeur Teun Jacobs. "We wensen Pol het allerbeste voor de toekomst en gunnen hem een mooie kans in zijn geboorteland."

Pol Llonch zal Willem II verlaten. De club en de speler hebben besloten om de lopende arbeidsovereenkomst per direct te beëindigen.

— Willem II (@WillemII) 4 augustus 2023