×
Home Livescore

Koeman: Geldig doelpunt Oranje onterecht afgekeurd tegen Frankrijk.

Koeman: Geldig doelpunt Oranje onterecht afgekeurd tegen Frankrijk.
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op zaterdag 22 juni 2024 01:16 uur

In een opmerkelijke wending van gebeurtenissen tijdens de wedstrijd tussen het Nederlands elftal en Frankrijk, heeft bondscoach Ronald Koeman zijn ongenoegen geuit over een omstreden beslissing van de VAR. Koeman is er stellig van overtuigd dat Oranje een geldig doelpunt is ontnomen, nadat de treffer van Xavi Simons werd afgekeurd wegens vermeend hinderlijk buitenspel van Denzel Dumfries.

De situatie escaleerde nadat de VAR na lang treuzelen besloot om de goal van Simons af te keuren, wat leidde tot frustratie bij zowel de spelers als de staf van het Nederlands elftal. Koeman, die bekend staat om zijn directe en gepassioneerde benadering, liet na de wedstrijd weten dat hij het niet eens was met de beslissing en dat hij van mening is dat de arbitrage een cruciale fout heeft gemaakt.

De discussie over de rol van de VAR in het voetbal laait hiermee weer op, aangezien de technologie bedoeld is om fouten te voorkomen maar in dit geval tot controverse heeft geleid. De teleurstelling bij Oranje is groot, aangezien de afgekeurde goal mogelijk het verschil had kunnen maken in de wedstrijd tegen de sterke Franse ploeg. Het incident zal ongetwijfeld nog lang nadreunen in de voetbalwereld en de roep om meer duidelijkheid en consistentie in de beslissingen van de VAR zal alleen maar luider worden.