×
Home Livescore

Ajax-trainer Farioli tegen scouten Zuid-Amerikaanse spelers: "Niet doen!"

Ajax-trainer Farioli tegen scouten Zuid-Amerikaanse spelers:
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zondag 23 juni 2024 17:48 uur

Francesco Farioli, de trainer van Ajax, heeft recentelijk zijn standpunt over het scouten van Zuid-Amerikaanse spelers kenbaar gemaakt. In een gesprek met Hans van der Zee, een scout in dienst van de Amsterdamse club, liet Farioli weten dat hij geen voorstander is van deze praktijk. Ondanks het feit dat Van der Zee in het verleden al meerdere talentvolle spelers uit Zuid-Amerika heeft weten te halen voor Ajax, lijkt Farioli een andere visie te hebben op het aantrekken van spelers uit dit continent.

De uitspraken van Farioli roepen vragen op binnen de voetbalwereld. Met Ajax bekend om zijn succesvolle scouting en ontwikkeling van jong talent, is het opmerkelijk dat de trainer zich kritisch uitlaat over het scouten van Zuid-Amerikaanse spelers. Mogelijk heeft Farioli specifieke redenen voor zijn standpunt, die nog nader toegelicht zullen moeten worden.

Het is interessant om te zien hoe deze nieuwe visie van Farioli invloed zal hebben op het transferbeleid van Ajax en de samenwerking met scouts zoals Hans van der Zee. Zal de Amsterdamse club zich meer gaan richten op andere regio's voor het aantrekken van talent, of zal Farioli zijn standpunt heroverwegen gezien het succes dat Zuid-Amerikaanse spelers in het verleden hebben gehad bij Ajax? De komende periode zal meer duidelijkheid moeten verschaffen over de koers die de club zal varen onder leiding van Farioli.