×
Home Livescore

Aad de Mos kraakt Ajax: PSV's transferbeleid maakt ze onverslaanbaar in titelstrijd!

Aad de Mos kraakt Ajax: PSV's transferbeleid maakt ze onverslaanbaar in titelstrijd!
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op maandag 4 september 2023 15:00 uur

Voormalig voetbaltrainer Aad de Mos is vol lof over het transferbeleid van PSV. Hij ziet een duidelijk contrast met het 'vreemdelingenlegioen' van Ajax en is van mening dat zij geen bedreiging zullen vormen voor de Eindhovenaren in de strijd om het kampioenschap.

Technisch directeur Earnest Stewart en algemeen directeur Marcel Brands hebben deze zomer de selectie van PSV weten te versterken met enkele talentvolle spelers, waaronder Noa Lang, Hirving Lozano, Jerdy Schouten en Sergiño Dest. In een video-interview met het Eindhovens Dagblad benadrukt De Mos dat zij perfect passen binnen de speelstijl en visie van trainer Peter Bosz. Hij prijst het transferbeleid van PSV en noemt het een voorbeeld van hoe het hoort te zijn.

"Ze hebben de spelers gehaald op basis van hoe we willen spelen", aldus De Mos. "Dit is een totaal andere aanpak dan het vreemdelingenlegioen dat Ajax heeft samengesteld." De analist is duidelijk geen fan van de manier waarop Ajax te werk is gegaan. Hij voorspelt dat de strijd om het kampioenschap voornamelijk zal gaan tussen PSV en Feyenoord, gebaseerd op het voetbal en de kwaliteiten van de trainers. Ajax moet oppassen dat ze niet volledig buiten de boot vallen.

De Mos uit ook kritiek op Ajax-coach Maurice Steijn, die naar zijn mening weinig inspraak lijkt te hebben gehad in de transfers. "Dit is een unieke, vreemde situatie. Er zullen zeker slachtoffers vallen bij Ajax." De Mos neemt geen blad voor de mond en laat duidelijk merken dat hij niet te spreken is over de gang van zaken in Amsterdam.