×
Home Livescore

Spanje overtuigend naar kwartfinale EK na 4-1 zege

Spanje overtuigend naar kwartfinale EK na 4-1 zege
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 1 juli 2024 01:56 uur

Spanje heeft zich met overtuiging geplaatst voor de kwartfinales van het EK na een indrukwekkende overwinning op Georgië. In een enerverend duel in Keulen wist het verrassende Georgië aanvankelijk op voorsprong te komen, maar de Spanjaarden lieten zich niet van de wijs brengen. Met doelpunten van Rodri, Fabián Ruiz, Nico Williams en Dani Olmo wist Spanje de wedstrijd volledig naar zich toe te trekken en eindigde het duel in een overtuigende 4-1 overwinning voor La Roja.

De Spanjaarden begonnen de wedstrijd met veel druk naar voren en creëerden al snel kansen, maar het was Georgië dat verrassend op voorsprong kwam. Echter, de veerkracht van Spanje kwam al snel naar voren en met doelpunten van Rodri en Fabián Ruiz wisten ze de stand om te buigen in hun voordeel. Nico Williams en Dani Olmo voegden daar in de tweede helft nog twee doelpunten aan toe, waardoor Spanje met een comfortabele voorsprong de wedstrijd kon controleren.

Met deze overwinning plaatst Spanje zich bij de laatste acht op het EK en laat het zien dat het team klaar is om de strijd aan te gaan met de beste landen van Europa. De Spaanse fans kunnen trots zijn op de prestatie van hun team en kijken reikhalzend uit naar de volgende wedstrijd in het toernooi. Spanje heeft met deze overwinning laten zien dat ze een geduchte tegenstander zijn en dat ze tot veel in staat zijn op dit EK.