×
Home Livescore

Portugal wint na strafschoppen en treft Frankrijk in kwartfinale.

Portugal wint na strafschoppen en treft Frankrijk in kwartfinale.
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op maandag 1 juli 2024 23:48 uur

Portugal heeft zich maandagavond met veel moeite weten te plaatsen voor de kwartfinale van het EK na een zenuwslopende wedstrijd tegen Slovenië. De Portugezen hadden het lastig tegen een sterk verdedigend Slovenië en slaagden er pas na 120 minuten en een strafschoppenserie in om door te dringen tot de volgende ronde. Superster Cristiano Ronaldo miste in de verlenging nog een cruciale strafschop, maar wist zijn fout recht te zetten door zijn team naar de overwinning te leiden in de penaltyreeks.

Het was verre van een overtuigende prestatie van Portugal, maar uiteindelijk wisten ze toch aan het langste eind te trekken. Slovenië dwong een strafschoppenserie af nadat Ronaldo zijn kans in de verlenging niet wist te benutten. De druk lag op dat moment hoog bij de Portugezen, maar Ronaldo toonde zijn klasse door alsnog zijn penalty te benutten en zijn team naar de kwartfinales te loodsen.

In de volgende ronde zal Portugal het opnemen tegen Frankrijk, een krachtige tegenstander die ongetwijfeld voor een zware uitdaging zal zorgen. De Portugezen zullen moeten verbeteren na hun moeizame optreden tegen Slovenië om kans te maken op een plek in de halve finale van het EK. De fans kunnen zich opmaken voor een spannende strijd tussen twee Europese grootmachten in de kwartfinale.